Претрага      Контакт       
доситејева-задужбина.срб  
www.dositejeva-zaduzbina.rs
  Aктивности > Све активности, година 2019
 
 
 
 
 

Све активности, година 2019Срећни празници!!!

27. децембар 2019.

Округли сто "Индија и српска култура"

25. децембар 2019.

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ била је домаћин учесницима округлог стола „Индија и српска култура", који је одржан у понедељак, 23. децембра 2019. године.

Учеснике су поздравили Мирјана Драгаш, управник Задужбине, Његова Екселенција амбасадор Републике Индије Субрат Батачарџи, проф. емеритус Душан Иванић,  др Драгана Грбић и проф. др Немања Радуловић.

Резимее радова који су се могли чути на округлом столу можете погледати овде.

Награда „Доситеј Обрадовић“за животно дело за 2019. годину

16. децембар 2019.

Жири за доделу награде „Доситеј Обрадовић“ за животно дело, на седници одржаној 12. децембра 2019. године, једногласно је донео одлуку да се награда за животно дело за 2019. годину, додели проф. др Светомиру Бојанину.

Више о томе можете прочитати на страни Награда за животно дело за 2019. годину.

Књижевни салон „Код Доситеја“ - „Песмотворци песмотворцу“

12. децембар 2019.

                                                                

У среду, 11. децембра 2019. године у Доситејевом дому одржан је књижевни салон „Код Доситеја“ поводом десетогодишњице издавања књиге „Песмотворци песмотворцу-српски песници Доситеју“ Драгомира Брајковића (1947-2009).

Књижевни салон је отворио Марко Недић, уредник салона, а говорили су и Радомир Путник и Душан Иванић, који су публици приближили животни пут и уметнички опус Драгомира Брајковића, великана југословенског песништва.

У програму су учествовали бројни песници: Љубивоје Ршумовић, Адам Пуслојић, Радомир Андрић, Мирослав Максимовић, Милован Витезовић, Љубомир Ћорилић, Миљурко Вукадиновић и Марија Бишоф, који су читали своје песме посвећене Доситеју које се налазе у последњој Брајковићевој књизи, која је изашла у издању Задужбине "Доситеј Обрадовић" неколико недеља пре ауторове смрти. 

Књижевни салон „Код Доситеја“ био је прилика да се у присуству породице и великог броја пријатеља још једном оживе сећања на српског песника, новинара и књижевника Драгомира Брајковића.

                                       
                       
     
                   
                      
                      
 
 
                       
Потписани протоколи о сарадњи

6. новембар 2019.

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ шири мрежу својих пријатеља и пословних сарадника! У последњих месец дана, Задужбина је потписала три протокола о сарадњи са реномираним удружењима који ће учествовати у реализацији културно-образовних делатности.

У Београду, у Доситејевом дому, 17.10.2019. године потписан је протокол о сарадњи између Задужбине „Доситеј Обрадовић“ и:

  • ИЦЕПС-а (Интернационалног центра за професионалне студије). Потписници протокола су управница Задужбине, госпођа Мирјана Драгаш и проф. др Срђан Стојановић, директор.
  • Српско просвјетно културно друштво „Просвјета Аустрија“. Потписници протокола су управница Задужбине, госпођа Мирјана Драгаш и Срђан Мијалковић, председник одбора Просвјете у Бечу;
  • У уторак, 05.11.2019. године,потписан је протокол о сарадњи између Удружења наставника „Доситеј Обрадовић и Задужбине „Доситеј Обрадовић“ . Потписници протокола су управница Задужбине, госпођа Мирјана Драгаш и председник Удружења наставника господин Петар Панић.

Сви потписници протокола о сарадњи су се договорили да заједничким програмским активностима раде на очувању трајних вредности културе и знања, српске традиције као и да заједнички одрже укљученост ових институција у европске културне и просветитељске токове. Заједнички ће се радити на остваривању општих циљева, а посебно на афирмацији личности и просветитељског рада Доситеја Обрадовића и афирмацији српског језика и књижевности и ћириличког писма.1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа страна Следећа страна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2010   Задужбина "Доситеј Обрадовић", Краља Милана 2, II спрат, Београд, Србија (+381 11) 3282 240, 3282 254;  e-mail: