Претрага      Контакт       
доситејева-задужбина.срб  
www.dositejeva-zaduzbina.rs
  О Задужбини> Писмо за донаторе

 Писмо за донаторе

Поштовани пријатељи и поштоваоци дела Доситеја Обрадовића,

Задужбина „Доситеј Обрадовић" је једна од најмлађих Задужбина, која је за своје циљеве одредила афирмацију и веће присуство Доситејевог дела, како би га приближила савременицима, а посебно младима. По многим својим порукама Доситејево дело је живо и актуелно као и у време када је настало - у време кад је Србија требало да се уреди као модерна, европска држава.

У реализација својих програма (свечане академије, концерти, салони, нове књиге, часопис, изложбе...), Задужбина окупља велики број књижевника, уметника, научника, посленика културе, који омогућавају да ови програми буду разноврсни, занимљиви и пре свега квалитетни, упућени свима који се баве језиком, књижевношћу, и пре свега упућени свим ....

Рад Задужбине „Доситеј Обрадовић“ у великој мери зависи од сарадње са министарствима културе и информисања, просвете и науке,канцеларија за вере и дијаспору вера и дијаспоре, али и донатора и спонзора који својим средствима и залагањем помажу да програми Задужбине буду на завидном нивоу.

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ у свом власништву има Доситејеву родну кућу у Чакову код Темишвара. Доситејева спомен кућа је рестаурирана према пројекту Завода за заштиту споменика културе Србије и у њој се налази адекватна стручно припремљена музејска поставка.

Као донатор, пријатељ Задужбине или суоснивач можете помоћи да кућа у којој је рођен Доситеј Обрадовић постане нови центар окупљања и стваралаштва, посебно младих, као и да поруке из Доситејевог дела буду поука данашњим генерацијама.

Оснивач Задужбине можете постати учешћем у остваривању циљева и програма Задужбине, у акцијама које води и промовише, уплатом оснивачког улога, давањем донација, поклона, легата и сл. Оснивачи Задужбине могу постати сва правна и физичка лица која подржавају њене циљеве, сви они који на порукама из дела великог Доситеја желе да окупе генерације стваралаца, они чије дело припада нашем, али и неком будућем времену.

Позивамо Вас да постaнете један од оснивача Задужбине „Доситеј Обрадовић“, која свакодневно шири круг својих чланова и пријатеља који и на овај начин желе да раде у корист ширења културе и традиције српског народа, али и да на тим темељима створе нове вредности, у складу са модерним временима.

Учешћем у раду Задужбине „Доситеј Обрадовић“ уписујете се у ред оних који стварају и своју задужбину.

Постаните оснивач!

С поштовањем,

Мирјана Драгаш 
управник Задужбине 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

© 2010   Задужбина "Доситеј Обрадовић", Краља Милана 2, II спрат, Београд, Србија (+381 11) 3282 240, 3282 254;  e-mail: