Посета најбољих ђака пожаревачке школе “Доситеј Обрадовић”

Задужбину “Доситеј Обрадовић” је у среду, 5. јуна била домаћин најуспешнијим ученицима и њиховим наставницима менторима Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Пожаревца. У питању су ђаци – носиоци дипломе “Вук Караџић”, као и ученици који су у школској 2023/24 години освојили једно од прва три места на државним и међународним такмичењима.

Госпођа Мирјана Драгаш, управник Задужбине, пожелела је гостима добродошлицу, упознавши их са двадесетогодишњим радом Задужбине и њеним најзначајнијим постигнућима у том периоду. Након тога, ђацима и њиховим менторима приказан је кратак филм “Учитељ Доситеј” којим је, кроз слику и реч, приближене идеје великог учитеља Доситеја Обрадовића.

Проф. др Војислав Јелић, члан Управног одбора Задужбине, обратио се присутнима о значају учења и знања у времену у којем смо преплављени бројним непотребним садржајима, неукусом и непровереним информацијама. Беседа проф. Јелића наишла је на велико интересовање ђака и професора.

Госпођа Ивана Јоксимовић, директор школе, представила је најуспешније ученике и професоре школе и захваливши се Задужбини на гостопримству, изразила наду да ће се овакви сусрети дешавати много чешће

 

Галерија