„Класик Стерија“ – Књижевни салон „Код Доситеја“

Под руководством др Марка Недића, уредника салона, у просторијама Задужбине „Доситеј Обрадовић“, у среду 28. новембра 2012. године, одржан је још један Књижевни салон „Код Доситеја“.

Учеснике и госте поздравио је Радомир Путник, председник Управног одбора Задужбине. Тема разговора била је књига проф. др Зорице Несторовић „Класик Стерија“, која је окупила професоре универзитета и еминентне познаваоце дела Јована Стерије Поповића.

Пред уваженим гостима, угледним професорима, научним и културним радницима и студентима Филолошког факултета, о књизи су веома стручно, инспиративно и занимљиво говорили: др Марта Фрајнд, проф. др Радивоје Микић, проф. др Мило Ломпар, проф. др Гордан Маричић и аутор проф. др Зорица Несторовић.

Ови еминентни стручњаци су одали изузетно признање проф. др Зорици Несторовић за допринос у оживљавању и приказивању, из једног новог угла, дела Јована Стерије Поповића.

Захваљујући се учесницима и аутору књиге на изванредним излагањима, др Марко Недић је истакао да је Стерија, и у свом и у садашњем времену, био и остао класик.

Галерија