Oкругли сто „Подручје око Доситејевог лицеја“

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ je у уторак, 18.9.2018.г. одржала округли сто „Подручје око Доситејевог лицеја“ на ком су били присутни представници значајних и компетентних институција: госпођа Бојана Михаљевић, архитекта конзерватор испред Републичког завода за заштиту споменика културе града Берограда, госпођа Хајна Туцић, историчар уметности и господин Раде Мрљеш, архитекта испред Завода за заштиту споменика културе града Београда, госпођа Елиана Гавриловић, кустос музеја Вука и Доситеја испред Народног музеја.

Усвојено је од стране свих присутних да је од великог значаја, како за Београд, тако и за Србију у целини, да се покрене иницијатива за обнову подручја око Доситејевог лицеја и места где се налазило седиште Правитељствујушчег совјета сербског.

Округли сто био је и саставни део програма „Дани европске баштине“, који се организује у свим градовима Европе под заједничким називом: „Европска година културног наслеђа-уметност дељења“. Тиме смо и ми овом програму дали заједнички печат и учешће.