Уручене награде најбољим баснописцима

Београдски зоолошки врт био је највеселији 10. јуна , када су из ђаци из целе Србије били гости Задужбине „Доситеј Обрадовић“ на свечаном уручењу награда за најбоље баснописце! Ђаци из Бујановца, Лознице, Обреновца, Ниша, Прокупља, Бранковине, Лесковца, Чачка, Ковачице, Хртковаца, Конака, Ужица и школа из више београдских општина су веселом расположењу примили награде и похвале за најбоље литерарне и ликовне радове на тему басана.

Ђаке је најпре поздравила Мирјана Драгаш, управник Задужбине, која је ђацима и њиховим учитељима честитала на успеху на овогодишњем конкурсу „Радионица баснописаца“ и позвала их да и у наредним годинама учествују у различитим програмима и активностима Задужбине „Доситеј Обрадовић“.

 Веселој атмосфери у великој мери допринели су глумци позоришта „Пинокио“, који су за најбоље баснописце извели луткарску представу „Пут око света“, у којој су сви присутни уживали.

Госпођа Сузана Поњавић  прочитала је образложење жирија, а затим су чланови жирија Слободан Станишић, Љубица Бељански Ристић и Сузана Поњавић и Мирјана Драгаш, управница Задужбине уручили награде и похвале.

Галерија