Додела награда најбољим баснописцима за 2021. годину

У петак, 11. јуна одржано је дуго очекивано уручење награда и похвала најбољим баснописцима за 2021. годину! Добродошлицу ђацима и њиховим менторима пожелела је Мирјана Драгаш, управник Задужбине,исказујући задовољство због великог одзива школа, учитеља и ђака на овогодишњи конкурс, који је ове године добио и међународни карактер.

Слободан Станишић, књижевник и председник жирија, прочитао је одлуку жирија и нагчасио да је пристигло је више од шест стотина радова из (Београда, Сремске Митровице, Лајковца, Смедерева, Краљева, Зрењанина, Коцељева, Крушевца, Доњег Кординца, Ужица, Нове Вароши Дражевца, Новог Сада, Лапова, Мартинца, Беле Паланке, Ердевика, Неготина, Црвене реке…, али и из Црне Горе (Подгорице, са Цетиња), а од ове године и из других земљама у којима ђаци говоре или уче српски језик ( Америке, Аустралије, Канаде, Немачке)!

 Награде су распоређене у 7 категорија: нова литерарна форма басне, најбоље књиге басана, приче у сликама-стрип, најбоља колекција ликовних радова, најбољи литерарни рад, најбољи ликовни рад, и најбољи текст и илустрација. Награђено је 55 ученика, 4 одељења, а похвалу је добило 16 ђака и једно одељење.

Као посебно изненађење, наши драги пријатељи из Позоришта „Талија“ одиграли су у част свих најбољих баснописаца представу за децу „Тајна бакиног таванчета“! Ђаци су уживали у сјајној представи, али је због изненадног и снажног невремена наша манифестација била прекинута, а награде и дипломе биле су накнадно уручене без уобичајеног фотографисања и заслужених аплауза.

Ове године, дародавци књига које су добили награђени ученици су поред Задужбине „Доситеј Обрадовић“ и Вукова задужбина, Пријатељи деце Нови Београд и издавачка куће „Креативни центар“ . Захваљујемо се и нашим драгим домаћинима, Зоолошком врту, који су са нама од самог почетка конкурса „Радионица баснописаца“.

Галерија