“Наравообученија” – заједнички пројекат Задужбине, Школе за дизајн и Филолошког факултета

У оквиру пројекта „Наравообученија“, који Задужбина реализује у сарадњи са Школом за дизајн из Београда и Катедром за српску књижевност са јужнословенским књижевностима Филолошког факултета Универзитета у Београду, 12. децембра одржано је предавање намењено ученицима Школе за дизајн који ће учествовати у пројекту.

Најпре је ученике и њихове наставнике поздравила Мирјана Драгаш, управник Задужбине. Ђаци су се упознали са радом Задужбине «Доситеј Обрадовић» као и са чудесним животом, путовањима и радом великог српског просветитеља.  Заједно са студентима Машом Петровић, Ирином Марјановић, Исидором Петровић и Константином Ађанином, у реализацији предавања учествовала је и проф. Наташа Станковић Шошо са Катедре за српску књижевност са јужнословенским књижевностима. У пратњи ученика Школе за дизајн био је Стручни актив образовног профила Техничар дизајна текстла – наставнице Милена Ристић (координатор образовног профила), Зорица Пејчић, Мирослава Лазаревић Петровић и Наташа Миловановић Томић. Учеснике попројекта поздравила је координаторка пројекта, докторандкиња Јана Петровић.

Пројекат „Наравообученија“ обухвата израду идејних решења (скица) и уметничких лутки инспирисаних баснама Доситеја Обрадовића. Ђаци ће своје лутке стварати у оквиру наставе и ваннаставних активности, док ће се представљање резултата пројекта реализовати у време манифестације “Доситејеви дани”.

Галерија