Признање „Звезде Београда 2019“

На свечаности у Старом двору, Задужбини „Доситеј Обрадовић“ је у среду, 10. јуна 2020. године, уручено признање „Звезде Београда 2019“ за пројекат „Доситејево златно перо“!

Ово престижно признање које додељује Канцеларија за младе града Београда добило је 20 удружења, институција и појединаца за најбоље пројекте чије су активности подржане на конкурсима Градске управе Београда у 2019. години.

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ је 2015. први пут у свој годишњи програм уврстила конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље радове младих аутора, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност –есеј, басна, путопис, кратка прича.

Награда је додељена пет пута уз значајну подршку Секретаријата за културу града Београда. До сада је на конкурсу учествовало преко 300 радова, а о најбољима је одлучивао жири у саставу: Душан Иванић, председник, Војислав Јелић, Радомир Путник, Ђорђе Ј. Јанић и Јана Алексић.

Признање „Звезде Београде 2019“ представља велику част за Задужбину „Доситеј Обрадовић“ јер је на овај начин јавност препознала квалитет рада Задужбине, а пре свега пројекта „Доситејево златно перо“ који окупља талентоване младе писце. Задужбина настоји да Књижевна награда „Доситејево златно перо“ постане трајна манифестација која обогаћује културну сцену Београда и Србије.