Традиционални конкурси Задужбине за ученике основних школа

Задужбина “Доситеј Обрадовић” позива своје најдраже сараднике – ученике основних школа и њихове учитеље, професоре и менторе – да и ове године учествују у нашим традиционалним конкурсима!

Ликовни и литерарни конкурс „РАДИОНИЦА БАСНОПИСАЦА” за ученике трећег и четвртог разреда основне школе расписује се по 16. пут, и у њему је до сада учествовало више хиљада ђака!

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ по трећи пут расписује литерарни конкурс „ОДЈЕЦИ ДОСИТЕЈЕВИХ МИСЛИ У МЕНИ“ за ученике седмог и осмог разреда основних школа.

Обим и форма рада су слободни (проза, поезија, драмски текст, есеј), а ученици инспирацију увек треба да траже у Доситејевом делу, речи и поруци.

О важности  учења о Доситејевом делу говори и чињеница да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја увело 10. април као „дан сећања на Доситеја Обрадовића, великог српског просветитеља и првог српског министра просвете“ у школски календар. То свима нама треба да буде подстицај (како Задужбини тако и наставницима и ученицима) да још интензивније стварамо и деламо у духу Доситејевих дела и  порука.

Рок за слање радова за оба конкурса завршава се у четвртак, 25. априла 2024. године.

Овогодишње ђачке конкурсе можете погледати на страни Конкурси.