Трогодишњица рада сајта Задужбине „Доситеј Обрадовић“

На данашњи празник – Савиндан, сајт Задужбине „Доситеј Обрадовић“ обележава три године од почетка рада. Отворено је до данас више од 56 хиљада страница, приступано нам је са свих континеата. Наше до сада једино електронско издање, Доситејева Наравоученија преузета су више од 320 пута.

У односу на прву годину дана рада сајта, број приступа сајту удвостручио се у току 2011. године, и остао на том нивоу и у 2012. години. У последње две године, било је просечно 2000 посета месечно, односно око 64 дневно. Број посета по годинама, као и по месецима приказани су на графиконима.

Значајном повећању посета страницама сајта Задужбине у великој мери допринело је проглашење 2011. године годином великог јубилеја српске просвете и културе – двеста година од постављења Доситеја Обрадовића за првог српског министра просвете и двеста година од његове смрти. Програм под називом „Доситеј – година знања 1811-2011“, обухватао је научне скупове, стручне сусрете, изложбе, нова књижевна дела посвећена Доситеју, свечане академије, концерте, и многе друге активности чији је носилац била Задужбина „Доситеј Обрадовић“.

Поред нових издања Задужбине, велики број нових посетилаца сајта привукле су већ традиционалне активности Задужбине: средњошколски конкурс „Идућ’ учи у векове гледа“, „Радионица баснописаца“, Награда „Доситеј Обрадовић“ најбољем страном издавачу и друге активности.

Сајт се редовно обогаћује прилозима о актуелностима и активностима Задужбине, и на тај начин доприноси још већој медијској промоцији Задужбине „Доситеј Обрадовић“ и великана чије име носи.

 Упознајте се са нашим новим прилозима тако што ћете нас посетити поново, или тако што ћете се пријавити на Писмо са новостима!