Уручење признања просветним радницима

На празник Светог великомученика Димитрија, 8. новембра 2021. године, у  Доситејевом дому обележен је  Дан просветних радника уручивањем признања Министарства просвете, науке и технолошког развоја  заслужним просветним и научним радницима. Министар просвете Бранко Ружић уручио је признања поједницима и групама који су током године показали изузетне резултате у области просвете, науке и технолошког развоја.

Признања су добили: Јелена Шукљевић, васпитачица у Предшколској установи „Љубица Вребалов“  Пожаревац,  Снежана Церовић, наставница и професорка разредне наставе у Основној школи „Кнегиња Милица“ на Новом Београду, Мирјана Катић, професорка математике и директорка Математичке гимназије у Београду, доц. др Драго Јеловац, Клиника за максилофацијалну хируругију Стоматолошки факултет Београд и  Студентски центар изврсности Машинског факултета у Београду.

Овим скупом у Задужбини „Доситеј Обрадовић“ остварена је давнашња жеља поштовалаца Доситеја Обрадовића, који су пре једног века обележавали 100 година од Доситејеве смрти,  да се у Београду оснује Доситејев дом који ће бити место окупљања просветних радника,научника и културних посленика.